2011. május 22., vasárnap

Ábel székely mustár











Ábel székely mustár

Óva intünk mindenkit. Achtung és warning. A nagy nemzeti revival élelmesei in eksön: Ábel székely mustár. Mikor a marketinges duma és a dizájn lórúgással jobb, mint maga termék. Nagymami házias csomagolása, székely testvérek, székely kapu, Ábel a rengetegből, "természetes termék", rovásírás, matyóminta, honfibú.

Sírjunk együtt.

reklámblabla: 5 pont
Minőség: nincs neki olyanja

Bőgatya székely kollégának vásároltam, aki mellesleg ínyenc hobbiszakács, oszt tessék, hála neked:

Bőgatya üzenete: a mustár az katasztrófa
pula calului
Klapanciusz üzenete: háááááááááááááááááááááááááááááááááááá
székely geci
lógeci
Bőgatya üzenete: komolyan tatti
Klapanciusz üzenete: átbasszák a mogyorókat
Bőgatya üzenete: a sima román mustár fincsi
de ez ?
Klapanciusz üzenete: mán mindent el lehet adni, ami szekuj. egyed, székely, a pénzedet akarjuk
Bőgatya üzenete: ha ha, romány kommentár
Klapanciusz üzenete: nem kiköp, hanem lenyel!








Ábel
természetes termék






A termelést egykor Küküllőkeményfalván egy családi házban kezdték, de mára a falu bejáratánál, egy impozáns piros-fehér-zöld modern épületben folyik a gyártás.
– Honnan született az ötlet, hogy mustárgyártásba kezdjenek itt, Székelyföldön, ahol eddig nemigen volt ennek hagyománya?



Lelőhely: CBA
forgalmazó: spiritus.co.hu

SZÉKELY TERMÉKEK - Ábel Székely Mustár

A székely ember egyéniségében hordozza a természetes vonásokat, amit őseitől örökölt. A Székely Mustár hagyományos erdélyi székely recept alapján kizárólag természetes alapanyagokból készül. 

A mustármagot a történelmi idők kezdete óta ismerik és felhasználják fűszerként, erre már Kr. e. 3000-bol származó sumer szövegekben is található utalás. A mustárt a görög és római irodalom, valamint a Biblia gyakran említi; az Újszövetségben az apró mustármag a hit jelképe. Hippokratész más ókori orvosokkal együtt gyógyszerként alkalmazta sokféle betegségre, később azonban inkább fűszerként és ízesítőszerként kezdték használni. A fűszerek közül ma világviszonylatban a mustárt forgalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Főleg a Föld mérsékelt övi területein termesztik, elsősorban Kanada és Amerika nagy síkságain, valamint Magyarországon és Nagy-Britanniában.















Székely mustár

Mind a fehér, mind a szareptai mustár magja gömbölyű, szagtalan, enyhén csípős ízű. A fehér mustáré világossárga, kb. 2,5 mm átmérőjű, a szareptai mustáré közel azonos méretű, ám sötét sárga. A mustármag 30-40% növényi olajat és valamivel kevesebb fehérjét tartalmaz, valamint a mirozin nevű eros enzimet. Szárazon vagy porrá őrölve a magvak szagtalanok, ám rágáskor, vagy ha az őrleményt víz éri, a beinduló kémiai reakció eredményeként olyan olaj keletkezik, amely eredetileg nem volt jelen a magban. A szareptai mustár esetében csípős szagú, fanyar ízű illóolaj jön létre, a fehér mustárban a reakció eredménye az enyhe illatú, nem illékony szinalbin mustárolaj, amely a nyelven meleg érzetet kelt.





gyártja: SC IOLIMEX SRL
cím: com. Bradesti
Sat. Tarnovita 1/c (Küküllőkeményfalva)
Jud. Harghita, Cod postal: 537027
Romania
Tel/fax: +40266247080
web: www.iolimex.com (erősen under construction az angol nyelvű honlap)
email: infocenter@iolimex.com



Nincsenek megjegyzések: