2011. február 23., szerda

Iancu, gyere és tegyél igazságot

Probably the toughtest ad in Romania.
Ilyen durva reklámplakátot még nem láttam.


Iancu ugyebár a magyargyilkolásról nevezetes, a szadó kizsákmányoló viszont havasalföldi bojárnak van öltözve. Ki érti ezt?




Iancu, lucrurile sunt la fel si acum.
Jankó, a helyzet változatlan most is.
Gyere és tegyél igazságot.

A videó ugyancsak ütős: Farkas Dumitru zenéjére disznót lopnak napjaink gonosztevői, de a falusi nép kitódul a kocsmából és elkapja a rosszfiúkat. Utána buli, Kuszturicásan.


Cert e ca spotul e bine facut si strategic nu e rau gandit. Cu toate astea ii lipseste insightul, spotul fiind construit simplu pe un caz tipic din zilele noastre. Hotii care dau buzna si fura oratanii din curtile oamenilor sunt insa un pic mai bine dotati, porcii fiind urcati intr-un jeep. Iancu este un individ popular de felul celui pe are il intalnim prin crasmele din mediul rural si care se transforma intr-un justitiar in momentul in care aude zarva facuta de pagubita. Foarte bine ales este si numele crasmei “La Oaste” , acesta fiind si indemnul eroului catre cei din jur. Acesta are o dubla semnificatie, aducand aminte de chemarea clasica din vechime prin care erau mobilizati flacaii dar poate fi si un indemn catre consumatori sa mearga la crasma si sa dea pe gat un pahar de brandy. In final hotii sunt opriti si toata lumea petrece. Prezenta in spot a unui icon precum Dumitru Farcas (nea Mitrut) ajuta desi nu l-as categorisi ca un endorser. Am cautat sa identific un USP in spot dar imi e destul de greu insa in principiu nici nu prea e nevoie pentru ca produsul are nevoie doar de buzz. Sloganul de la sfarsit imi sugereaza gradul mare de alcolizare dar si un posibil statement de seriozitate. In plus, romanii din acest segment au mereu senzatia ca sunt nedreptatiti, desi de cele mai multe ori problemele si le fac singuri, si sunt mereu in cautarea unor justitiari care sa le vina in ajutor. Si stim cu toti ca nu de putine ori “justitiarul” suprem este alcoolul. Bagaaaaa nea Mitruuuuuuut!

és a cégről:

PRODVINALCO Cluj, unul din cei mai cunoscuţi producători de băuturi alcoolice din România, organizează în perioada 3-18 noiembrie 2005 o nouă promoţie pentru consumatorii produselor sale. În această perioadă aveţi toate şansele sa vă întâlniţi cu Caravana IANCU, oriunde aţi fi pe parcursul ţării.


Aşteaptă-ne în localul tău favorit cu un pahar de IANCU în mână sau, dacă te-ai dezmeticit mai târziu, cumpără pe loc de la bar 100 de ml. Arată-ne că eşti consumator de brandy IANCU, iar noi te invităm să intri în joc. Extrage un jeton din bolul cu surprize, citeşte numărul de pe el şi află ce premiu ai câştigat. Poţi câştiga pe loc unul din următoarele premii : şepcuţe, brichete, cartoane de chibrituri, sticle de brandy IANCU sau tricouri. Şi atenţie : fiecare jeton este câştigător !
Caravana IANCU reprezintă pentru compania PRODVINALCO Cluj un prilej de a se apropia de consumatorii fideli, dar mai ales o modalitate eficientă de abordare a unor segmente noi de consumatori. “Caravana IANCU este un eveniment deosebit de plăcut pentru noi, deoarece ne aduce exact acolo unde dorim să fim: în mijlocul prietenilor noştri”, afirmă directorul general al PRODVINALCO Cluj, ing. Mircia Todea.


IANCU este o băutură extrafină de tip brandy, produsă după o reţetă unică în ţara noastră. Este obţinut din alcool de cereale şi vin de calitate superioară, cu un gust catifelat ce satisface chiar şi cele mai exigente preferinţe ale consumatorilor de brandy. Este cel mai apreciat brandy în Ardeal, cunoscătorii spunând despre el că le dă …bărbăţie şi virtute!
IANCU este produs de PRODVINALCO Cluj, companie care se află pe locul trei în topul producătorilor de alcool şi este liderul pieţei de ţuici şi rachiuri naturale.

Nincsenek megjegyzések: